Új vagy még itt? Iratkozz fel hírlevelünkre és megajándékozunk egy 10%-os kuponnal

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor úr! Labrador kan kutyám van, 10 éves. Két éve
kezdődött, először a hátsó lábán a térdizülete dagadt meg, sántított. Zöldkagylóport adtunk neki, Fastum gel-lel kentük,
ettől elmúlt. Most a csípőizülete kötött, a lépcsőn nem váltott lábbal jár, hanem ugrál lefelé, nem tud sokáig állni, vagy megy, vagy leül. Fájdalmat nem veszek észre rajta, csak a mozgása lett más, nem fut csak kimérten lépked.
Mindig lakásban tartott kutya volt. Előre is köszönöm véleményét.

2011.03.06

Állatorvos
Sajnos a labradorok hajlamosak mozgásszervi megbetegedésekre. Ilyen problémákat a csípőizület, illetve a gerinc bizonyos betegségei okozhatnak. Ha korrekt diagnózist szeretne, akkor vigye el a kutyát ortopédiai kivizsgálásra, aminek biztosan részét képezi egy csípőizületi diszplázia szűrés. Amennyiben a vizsgálat során a gerinc érintettsége valószínűsíthető, akkor további vizsgálatok is szükségesek lehetnek. Ha most nem áll módjában részletes vizsgálatra vinni az állatot, a fájdalomcsillapításról feltétlenül gondoskodjon. A leírt tünetek egyértelműen fájdalomról árulkodnak. Emberek számára készített fájdalomcsillapítót (Algopyrin kivételével) soha ne adjon a kutyának, mert súlyos mellékhatásokat okozhatnak már rövid idő alatt (vérzések a gyomor és bélcsatornában). Az Algopyrint sem tanácsos 2-3 napnál tovább alkalmazni. Számos kutyák számára gyártott, hosszútávon is biztonságosan alkalmazható fájdalomcsillapító létezik. Amennyiben a mozgászavar súlyosbodik, a kutya hátsó testfele ingataggá, gyengévé, bizonytalanná válik, akkor haladéktalanul keressen fel egy állatorvost. Ezek a tünetek a gerinc érintettségének jelei, bénuláshoz vezethetnek, gyors beavatkozást igényelnek. Ha a fájdalomcsillapítás hatásos, akkor kiegészítésként most is alkalmazhat zöldkagyló kivonatokat.
Vissza a kérdésekhez