Új vagy még itt? Iratkozz fel hírlevelünkre és megajándékozunk egy 10%-os kuponnal

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr !
Van egy egy éves main coun cicám aki most 3.25kg és szerintem sovány. Nem nagyon akar enni ,napi 30gr száraz táp jó esetben és egy alutasakos a napi táplálékbevitele.
Elöször a royálnak a main coun kittenjét ette,aztán acanával próbálkoztam ,utánna ismét royal canin a perzsiánt,most pedig az exigent próbáltam ki.Az utóbbit most eszegeti,de a testsujjához mért adag még eléggé elmarad.Kedveskedni akarok egy kis májjal vagy husival,se nyersen se fött állapotba nem hajlandó elfogadni.Bérescseppel is próbálkoztam,féreghajtózva is van.Tanácstalan vagyok.Vannak házicicáim is de azoknak semmi baj az evéssel,bármit bármennyit.
Mit tegyek,mit javasol???

2012.05.15

Állatorvos
Ha a soványabb alkat és a rosszabb étvágy mögött nincsen belgyógyászati probléma, akkor nem kell aggódni. Érdemes esetleg elvinni a cicát egy vérvételre, mert ha teljesen jók az eredmények, akkor tényleg megnyugodhat. Fontos, hogy a cica formált, egészséges bélsarat ürítsen, mert ez a normális emésztés jele. Fontos, hogy ne váltogassa sűrűn a tápokat és ne legyen előtte egész nap az étel. Legyen napi két etetési idő, így a cica akkor valóban éhes lesz. A macskák között is vannak jó evők és rossz evők és különféle alkatúak. Lehet, hogy a cica étvágya is változik, ahogy idősödik. A maine coon nagytestű fajta, ezeknek az állatoknak sokszor csak 1,5-2 éves korukra alakul ki a végleges testalkatuk.
Vissza a kérdésekhez