Új vagy még itt? Regisztrálj hírlevelünkre és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt doktor úr! Van egy másfél éves nőstény cicám és észrevettem, hogy néha reszket, de előtte semmi hideget nem evett és szerintem nem is fázik, mivel szobacica. Mitől lehet ez? Válaszát előre is köszönöm.

2013.04.04

Állatorvos
Az ilyesmi cicáknál is lehet pszichés, úgy, mint kutyáknál. Ugyanakkor lehet valami idegrendszeri probléma is a háttérben (pl.:epilepszia enyhébb formája). Azt javaslom, hogy készísen videófelvételt a remegésről (tökéletes erre a célra egy telefon kamerája) és mutassa meg egy állatorvosnak. A remegés jellegéből sok mindenre lehet következtetni.

Tisztelt Doktor úr! Van egy másfél éves német juhász szuka kutyánk. Novemberben hoztuk a menhelyről és állandóan kergeti és rágja a farkát. A menhelyen mondták, hogy játékból, de itthon is rágja, pedig sokat foglalkozunk vele. Nem lehet, hogy valami fertőzése van? Bolhái nincsenek, mert elvittük kutyakozmetikushoz is, de nem talált benne bolhát! Válaszát előre is köszönöm!

2011.02.08

Állatorvos
Érdemes lenne állatorvoshoz is elvinni. Meg kellene vizsgálni az állat bűzmirigyeit, végbéltájékát és a farok bőrét. Sajnos az is előfordulhat, hogy ez egy viselkedészavar, ami a múltjával magyarázható, és csak hosszabb idő után rendeződik. Első lépésként a legfontosabb, hogy amennyiben vannak, a szervi okokat megtaláljuk. Ha az orvos nem talál elváltozást, és a probléma a rendszeres tanítás és törődés ellenére sem oldódik meg, akkor fel kell keresni egy viselkedészavarokkal foglalkozó szakembert. A kutyának jót tesz, ha sokat mozog és sok feladatot kap, ami szellemileg is leterheli.
Vissza a kérdésekhez