Új vagy még itt? Regisztrálj hírlevelünkre és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr!
Az lenne a kérdésem, hogy a törpenyulaknál előfordul-e a menstruáció? (Az én nyuszim 5 és fél hónapos, és körülbelül egy hete elvétve kicsöppen belőle barnás színű folyadék. A széklete normális.) Ha igen, akkor mennyi ideig tart, és körülbelül milyen időközönként jön elő?
Válaszát előre is köszönöm!

2013.05.02

Állatorvos
A nyuszik nem menstruálnak. Az ivarzás jele a duzzadt rózsaszínes ivarszerv, de vér nem csepeg az állatból. Érdemes lenne megvizsgálni a nyuszi vizeletét.

Tisztelt Doktor úr,
az lenne a kérdésem, hogy a kutyám nyelvén nemrég egy lila pöttyöt vettem észre, aztán peidg mintha nött volna és most már egy folt. Nem érzékeny rá, nem reagál úgy mintha fájna, lehet hogy csak elharapta esetleg vagy utalhat ez komolyabb dologra és érdemes lenne megnézetni egy állatorvossal?
köszönöm elöre is
Beáta

2012.11.23

Állatorvos
A kutyák nyelvén is lehetnek pigmentfoltok. Ha korábban nem volt ott a folt, akkor valóban lehet egy gyógyuló véraláfutás. A nyelven is lehetnek daganatok. Természetesen az a legjobb, ha megmutatja az elváltozást egy állatorvosnak. Várhat 1-2 napot, mert a véraláfutások ennyi idő alatt változnak, zsugorodnak, fakulnak.
Vissza a kérdésekhez