Új vagy még itt? Regisztrálj hírlevelünkre és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr!
Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy nimfa papagájom /5éves/ nagyon sokat iszik és ürít, amit kb. 2 hete vettem észre. R,endesen eszik azzal nincs probléma. Mi lehet a baja? Válaszát előre is köszönöm!

2011.03.20

Állatorvos
Ez sokféle problémát jelezhet. Úgy gondolom, hogy ezzel a problémával fel kell keresnie egy egzotikus állatokkal foglalkozó állatorvost. Fontos lenne székletmintát vinni. Szükséges lehet egy laborvizsgálat is. A tünetek hátterében állhat vitaminhiány, veseelégtelenség, májbetegség. Azt javaslom, hogy az állat táplálékát cserélje ki (esetleg fertőzött lehet a takarmány).

Tisztelt Doktor úr!
Azzal a problémával fordulok önhöz, hogy 1 éves labrador kutyámon pár napja néha (eddig naponta egyszer láttam) azt veszem észre, hogy menés közben összecsuklik kicsit a jobb első lába (mintha nem tudna rálépni) és nyüszög egyet. Aztán 1-2 lépésig biceg és utána mint ha mi sem történt volna, megy szépen tovább! Átnéztem a lábát, külsőleg semmit nem láttam rajta.
Előre is köszönöm a válaszát és a segítségét.

2011.03.17

Állatorvos
Fiatal nagytestű kutya sántaságát mindig komolyan kell venni. Úgy gondolom, hogy vigye a kutyát orthopédiában jártas állatorvoshoz. Sok, kifejezetten fiatal kutyákra jellemző elváltozás lehet, amit ha nem kezelnek időben annak súlyos következményei lehetnek a későbbiekre nézve. Különös figyelmet kell fordítani a növekedési zónák területeinek vizsgálatára.
Vissza a kérdésekhez