Új vagy még itt? Regisztrálj hírlevelünkre és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr!

Bolognese kiskutyánk 7 hetes. Alutasakos Pedigree-t evett mielőtt elhoztuk, így mi is azt adtunk neki. Mivel hűtőben tároljuk az eleséget, ezért fogyasztás előtt pár másodpercre mikrohullámú sütőbe tesszük, hogy langyos legyen. (Ha hidegen adjuk neki reszket evés közben és utána kb. 1-2 percig).
Ezen kívül 1-2 napja elkezdtünk neki adni vagy reggel vagy este kevés mennyiségű Royal Canin Junior tápot, az aszpikoshoz keverve.
Eddig teljes mértékben kemény volt a széklete, ma este azonban egy picikét „keveredett” a kemény a hígabbal…
Ez mitől lehet? A langyos ételtől, vagy az új táptól?
Parvovírus ellen oltva lett, nem vittük utcára, jövő héten kapja a következő oltást. Itt nem érintkezik más állatokkal.
Nagyon élénk, játékos kutyus, alig várja az etetést, falánk módon habzsolja befelé az ételt. Lehetséges, hogy a habzsolás is közrejátszik? Nagyon féltjük őt, pláne, hogy pár nap alatt a család kicsi kincsévé vált. Reméljük, hogy nincsen semmi baja a kutyusunknak. Mihamarabbi válaszát előre is köszönjük !

2011.02.19

Állatorvos
Nagyon jól tették azt is, hogy langyosan adták a kiskutyának az eleséget és azt is, hogy az első napokban nem történt tápváltás. A tápváltás gyakran jár hasmenéssel, de ilyenkor a kiskutya nem hány, továbbra is jókedvű, jó étvágyú és játszik is. Ha ezt tapasztalják, akkor folytassák bátran a fokozatos táplálékváltást úgy, hogy az eleség egyre nagyobb arányát adja a Royal Canin, míg végül a régi eleséget teljes egészében elhagyhatják. A Royal Canin prémium minőségű táp, ez hosszútávon mindent tartalmaz, amire a növekvő kiskutyának szüksége van. Ha rosszkedvű, étvágytalan lesz a kiskutya, esetleg hány is, akkor sürgősen állatorvoshoz kell fordulni.
Vissza a kérdésekhez