Search
Generic filters
Exact matches only

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr!
Egy éves törpeuszkár féléve küzd a visszatérő véres lepényszerű széklettel. Rendszeresen 3 havona
ta kap féreghajtót/Cevanthel.Milbemax/ Tápot Royal Hypoallergenic. majd Bozita bárányost kapott amit nem szívesen eszik melette főtt marhahúst és halat kap. Általában 2-3 havonta visszatér a betegség kapott már Bolus adstringes ProbykolH pasztát Synbiotic D-C kapszulát. Mit tehetek érte, hogy vére meggyógyujon? Köszönöm segítségét! Syntia

2013.06.03

Állatorvos
Szerintem hasznos lenne egy bélsárvizsgálat. Mintát akkor kell vinni, amikor éppen hasmenése van. Vannak olyan kórokozók, amelyek szakaszosan ürülnek, ezek váltakozó hasmenést okoznak. Ha lenne kórokozó, akkor célzottan kellene kezelni azt. Ha cs kórokozó, akkor az táplálékérzékenységre utal. Meg lehetne próbálni például a Hill's i/d tápot, úgy, hogy hónapokon át kizárólag azt kellene etetni (nasit sem kaphat). Ha diétával tünetmentessé tehető az állat az további bizonyíték lenne az allergia mellett. Ha a bélsárvizsgálat és a diéta nem hoz eredményt, akkor a tünetek jelentkezésének idején lehetne colonoscopiás vizsgálatot végezni (pl.: Dr. Psáder Roland, Dr. Kántás Károly).
Vissza a kérdésekhez