Új vagy még itt? Iratkozz fel hírlevelünkre és megajándékozunk egy 10%-os kuponnal

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr!
Már nagyon sok mindenkinek feltettem a kérdést, amit Önnek is fel fogok, de mindenkinek más volt a véleménye, ezért szeretném megkérdezni egy szakértőtől is!
A kérdésem az lenne, hogy az állateledel boltokban kapható húsok miért nem alkalmasak emberi fogyasztásra? Mivel ezek a húsok jelentősen olcsóbbak az emberi fogyasztásra is alkalmasak, inkább ilyet vennék a kutyámnak, de csak ha ugyan úgy megőrizheti az egészségét, mintha emberek számára is fogyasztható húsokkal etetném!

Várom válaszát!

2013.04.18

Állatorvos
Olyan húst nem árusíthat egyetlen bolt sem, amely káros az egészségre. Sokféle dolog okozhat értékcsökkenést egy húsnál. Léteznek olyan enyhe kategóriák, mint akár a szín vagy szagbeli eltérések, amelyek miatt nem kerülhet élelmiszerboltokba egy hús, de betegséget ettől még nem okoz senkinek. A húsvizsgálat során különféle kategóriák vannak: fogyasztásra alkalmas, fogyasztásra feltételesen alkalmas (pl.: hőkezelés után) illetve fogyasztásra alkalmatlan. Én azt javaslom, hogy nézzen utána, hogy az Önök közelében lévő állateledel bolt honnan hozza a húst. Ha megbízható helyről vásárol, akkor biztosan nem lesz baj.
Vissza a kérdésekhez