Új vagy még itt? Regisztrálj hírlevelünkre és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/Nő!
7 hónapos nőstény törpenyuszim belső combján viszonylag nagyobb foltban kihullott a szőr. Mi lehet az oka? Irritációt nem látok, szép rózsaszín a bőr. Pelyhekben mintha lenne egy kis szőr, lehetséges, hogy magának tépte ki, vagy csak vedlik? Esetleg bőrbetegségről lehet szó?
Másik kérdésem: igaz, hogy a nyusziknak is szükségük van féregirtóra? A mi állatorvosunk ezt még nem említette, csak a kötelező myxo és RHD oltásokról tudok, másról nem.
Harmadik kérdésem: a konnektorba dugható szúnyogirtók árthatnak a nyusziknak és cicának?
Válaszát előre is köszönöm!
Katalin

2013.06.05

Állatorvos
A vedlés általában nem jár szőrhiányos terület kialakulásával. Figyelje az állat viselkedését. Ha egy héten belül azt látja, hogy nő a nyuszi szőre, akkor nem kell aggódni. Ha több szőrhiányos terület is kialakul, illetve a csupasz terület nem szőrösödik, akkor vizsgáltassa meg a területet. Nyusziknak is létezik féreghajtó, de nem szoktunk rutin szerűen kezelni lakásban tartott nyuszikat, csak akkor, ha felmerül a parazitás fertőzés gyanúja. A konnektorba dugható szúnyogriasztók akkor veszélyesek, ha az állatok megeszik azokat. Ne tegyék a nyuszi ketrecéhez, mert légúti irritációt okozhatnak ezek a szerek.
Vissza a kérdésekhez