Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt doktornő!
Véleményét szeretném kérni cicám véreredményéről pár értéke eltérő milyen utókezelést javasol. Hányás miatt csinálták meg de nem mondtak róla semmit. Ez még decemberben történt akkor elmúlt neki de most ujra kezdődött nála. Az állatorvosunk újra vérvételt kérne de anyagilag nem tudom finanszírozni így injekcios kurát javasolt. Szeretném ki kérni az ön véleményt is. Előre is köszönöm.

Vörösvérsejt: 11,75 T/l
Hemoglobin: 166 g/l
Hematokrit: 0,53 l/l
Fehérvérsejt: 4,36 G/l
Szegment: 75.5%
Lymphocyta: 16,6%
Monocyta: 7,7%
ALT(GPT) u/l 83,7
Amiláz U/l 1185

2015.01.19

Állatorvos

Fontos lenne tudni, hogy milyen állapotban van a cica. Hetente néhányszor hány és ezen kívül eszik, iszik, nem látszik betegnek, vagy veszít a súlyából, bágyadt, étvágytalan. Ez nagyon fontos információ lenne…Ha a macska jól van, akkor meg kellene próbálni szőrgombócoldót adni néhány napig, majd figyelni, hogy javul-e (pl.: Bezopet, Maltsoft). Ha a macska nincs jól, akkor sürgősen valóban további vizsgálatok szükségesek. Ez alapján a véreredmény alapján nem lehet diagnózist felállítani így egy hónap távlatából.  Jelez egy enyhe fokú kiszáradást (valószínűleg a hányás miatt), a vér alakos elemeinek százalékos aránya sem minden esetben megfelelő, de az eltérések nem jelentősek, ez alapján nem lehet semmit mondani. Az ALT-t a májbetegségek diagnosztikájában használják, ebben az esetben enyhén emelkedett, ami önmagában nem bizonyítja a májbetegséget. Súlyos májbetegségek esetében 2x-3x-os emelkedést mutat ez az enzim, jelen esetben (50 a felső normál határ és az ön cicájának 83,7). Természetesen egy laboreredményt csak úgy lehet korrekt módon értékelni, ha az állatot meg is vizsgáljuk, ezért a kezelő állatorvos véleménye számít igazából, nem pedig az enyém.

Vissza a kérdésekhez