Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt doktornő! A kutyám már 3 éves,de egyszerűen nem hajlandó a szobatisztaságra. Mit tehetnék? Tudja,hogy rosszat csinál,mert amíg nem takarítok fel,elbújik az asztal alatt.A másik probléma,hogy nagyon hullik a szőre. Kb. egy szemetes lapátnyit szedek össze naponta az étkezőből,ahol tartozkodik. Erre tudna valamit javasolni? Köszönöm : Vas Anita

2015.02.19

Állatorvos

A kutyát állatorvoshoz kellene vinni, mert lehet, hogy betegség áll a probléma hátterében és az állat nem képes arra, hogy 2 séta között tartsa a vizeletét. Semmiképpen ne szidja a kutyát ezért. Vigyen az orvoshoz vizeletmintát (friss, nem hűtőben tárolt). Szükséges lehet egy vérvizsgálat is a szervfunkciók ellenőrzése céljából. Vannak olyan veleszületett anatómiai problémák is, amelyek nehezítik vagy lehetetlenné teszik a vizelettartást (pl.: húgycső rendellenes beszájadzása). Fontos információ az is, hogy amikor a kutya pisil, akkor felveszi-e a vizeletürítési pozíciót vagy csak kicsorog belőle (bundája tiszta?). Fontos lenne tudni, hogy naponta hány alkalommal és mennyi időre viszik sétálni. Meggyőződnek arról minden esetben, hogy az állat a séta során valóban elvégezte a dolgát? A kutyáknál előfordulhat, hogy séta során azért nem végzik el a dolgukat, mert tudják, hogy ha ez megtörténik, akkor azonnal hazaviszik őket és vége a sétának. Fontos tudni azt is, hogy alvás közben, nyugalmi állapotban csorog-e a vizelet (ivartalanított kutya-inkontinencia).

A lakásban tartott kutyák egész évben hullatják a szőrüket. Ha kialakulnak olyan területek ahol a szőr annyira kihullott, hogy láthatóvá vált a bőr, vagy kopasz területek vannak a kutyán, vagy bőrelváltozás látható, akkor a szőrhullás kóros. Ha kétsége van, akkor inkább mutassa meg állatorvosnak a kutyát. Hasznos a gyakori fésülgetés és bőrtápláló táplálékkiegészítők alkalmazása.

Vissza a kérdésekhez