Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
Van egy 8 éves Beagle fajtájú szuka kutyánk, aki allergiás a szárnyasokra. Egy ideig tünetmentes volt, kiiktattuk a szárnyas ételeket az étrendjéből – jelenleg sem eszik olyat – Félévvel ezelőtt hipoallergén tápot vettünk neki ( Lazacos ) mint utólag kiderült, tartalmazott csirkeolajat, ami miatt ismét előjöttek a tünetei: fenék, pofa, fül viszketés, a jobb mellső lábán a könyöke körül kihullott a szőre, száraz a bőre amit véresre vakar. Voltunk vele egy hónapja állattorosnál, akkor kapott egy kalciuminjekciót meg egy másik injekciót is, ami a vakarózás ellen adtak neki. Egy darabig ismét tünetmentes volt, most újra előjöttek a problémák, pedig semmi olyat nem kap ami bármilyen szárnyas származékot tartalmaznak. Lehet, hogy valami másra is allergiás lenne? Többségében sertés májkérmet, sertés párizsit és Belmondo Finest Grain – Free Salmon száraz tápot eszik, ami nem tartalmaz semmilyen szárazföldi dolgot. jutalomfalatként pedig, kukoricás és gabonás dolgot kap. Egy allergiavizsgálat körülbelül mennyibe kerül? Sajnos egy fizetésből élünk, így nemigazán tudnánk 50-60 ezer forintot rááldozni, pedig szívesen megtennénk, mert imádjuk és nem akarjuk, hogy szenvedjen a drágaság.
Válaszát előre is köszönöm.

2015.02.22

Állatorvos

Természetesen lehet másra is allergiás a kutya. A májkrém, a párizsi, a gabonák mind okozhatnak problémát, én ezeket nem javasolnám egy allergiás állatnak. Próbálják ki, hogy a  jól bevált száraztápon és a vízen kívül nem adnak a kutyának semmi mást legalább 6-8 héten át. A kutya állapotában csak több hét diétázás után látják majd a változást. Ha most nagyon súlyosak a kutya tünetei, akkor kérjenek tüneti kezelést az állatorvosuktól. Ha a kutya állapotában javulás áll be, akkor a táplálékkal volt a probléma. Ha az állat tünetmentes, akkor egyesével lehet újra próbálkozni az új ételekkel. Ha az új étel 2 hét alatt nem okoz problémát, akkor nyugodtan eheti a későbbiekben is. Sajnos a táplálékon kívül másra is lehet érzékeny egy kutya. Az allergiatesztek valóban drágák, szerintem először próbálkozzanak a diétával, mert táplálékallergia gyanúja esetén az a legcélravezetőbb. Léteznek panelvizsgálatok az allergiatesztek között, amelyek az allergének egy csoportjára vizsgálnak és azok olcsóbbak. Beszéljék át állatorvosukkal a lehetőségeket és az árakat. Az árak rendelőnként változóak lehetnek.

Vissza a kérdésekhez