Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő! Májusban voltak 4 évesek a 2 kan palotapincsim. Egyik napról a másikra hasmenés jelentkezett náluk. Semmi más panaszuk nincs ugyanúgy viselkednek mint eddig, csak valamiért nem múlik el nekik, de már egy nap alatt kevesebbszer végzik a dolgukat. Nem viszem őket sétálni, más kutyával nem találkoznak, oltva, féregtelenítve vannak kiskoruktól. Adtam nekik egy 200 grammos petbull nyúlhúsos konzervet (ilyen ízűt és márkájút sose ettek még) és utána kb. 24 órával kezdődött csak még 4 nap után is fennáll a helyzet de azért javult.
Kérdésem lenne, hogy lehet a konzervtől ennyi ideig? Mit lehetne rá adni? Eledelt mi lenne a legjobb ilyenkor és esetleg amit lehet kapni webáruházban?

2020.09.22

Állatorvos

Előfordul, hogy egy új eledel problémát okoz. Ilyenkor érdemes diétázni (pl.: sovány főtt csirkehús, rizs, főtt répa-ha nem allergiásak a kutyák), és adjon nekik probiotikumot is, és egy széles spektrumú féreghajtót. Ha a probléma nem rendeződik 2-3 nap alatt (ha új tünetek jelentkeznek, akkor már előbb), akkor vigye orvoshoz a kutyákat.

Vissza a kérdésekhez