Iratkozz fel és nyerj!

Iratkozz fel a Fressnapf Klub hírlevélre, és értesülj első kézből aktuális akcióinkról. Új klubtagjaink között ráadásul minden hónapban5 X 10 000 Ft értékű kedvezményre jogosító webshop kupont sorsolunk ki!

Új vagy még itt? Regisztrálj a Fressnapf Klubba és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!

Örökbefogadott kis yorkim első két hétbe nagyon ügyesen sétált pórázon, nem volt semmi különös a viselkedésébe, nyugodtan mentünk az utcán emberek közt, aztán hirtelen nem tudom mi történhetett vele, teljesen kiszámíthatatlan pillanatokba támadni akarja a szembejövő embereket, olyan személyeket is akikkel korábban már találkoztunk. Nem tudom mire vélni ezt a viselkedést, alapból nyugodt , gyorsan tanul egy kedves kiskutya.Válaszát előre is köszönöm.

2023.03.12

Állatorvos

Ilyet a falkavezér jelenlétében nem tehetne. Fontos lenne kideríteni, hogy félelemből teszi-e ezt, vagy önt őrzi. Egyik se jó…Ezt a viselkedést határozottan tiltani kell. Közben pedig erősítenie kell a falkavezéri pozícióját. Sok feladat (tanítás), nem alhat most ágyban, ételt csak vezényszó után kezdheti enni, ajtószabály betartása (mindig a gazda megy ki-be először), csak utána a kutya. Ha nem sikerül ezt a helyzetet uralni, akkor érdemes viselkedésterápiában jártas szakembert felkeresni. Nagyon jó szívvel ajánlom Dr. Sátori Ágnest. Pozitív megerősítés módszerével dolgozó kutyaiskola is sokat segíthet.

Vissza a kérdésekhez