Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
11 hetes cicáimnak kemény, nagy a hasuk, és híg, sárga a székletük. Napközben lihegnek és piros a nyelvük. 3x kapnak egy nap alutasakos eledelt és a táp mindig előttük van. Egyébként sokat dorombolnak és játékosak. Lehet valami bajuk? A lihegés a kánikulától van? Féreghajtót adhatok nekik? Hol tudom beszerezni? Milyen oltásokat javasol nekik? Kinti cicák.
Válaszát köszönöm!

2015.07.25

Állatorvos

Ha a kölykök általános állapota jó (játszanak, jó étvágyúak, fényes a szőrük):Első és legfontosabb, hogy adjon a cicáknak féreghajtót. Ha ürül féreg, akkor ismételje a  kezelést két hetente  addig, amíg lát parazitát a bélsárban. Az alutasakos eledelt hagyja abba. Ne legyen egész nap a kölykök előtt a táp. Etesse a kicsiket naponta háromszor-négyszer prémium kölyök szárazeledellel (pl.: Select Gold, Real Nature, Royal Canin, Hill’s, Purina Pro Plan, Happy cat…stb.). Adjon a kölyköknek macskáknak való probiotikumot is. Ha a kiscicák bágyadtak, levertek, esetleg hánynak, akkor sürgősen forduljon orvoshoz. Ha egy fiatal állatnak hasmenése van és mellette étvágytalan, nem iszik, akkor azt nagyon komolyan kell venni. Ha a kiscicák a hatalmas hőségben lihegnek, egyébként nem és amikor hűvösebb az idő, akkor szaladgálnak, akkor a lihegés a kánikula miatt van. Ha nagy a hőség, akkor a cicák is liheghetnek, de ez jóval ritkábban fordul elő, mint kutyáknál. Legyen árnyas hűsölőhelyük az állatoknak és biztosítsanak mindig elegendő hűs ivóvizet.

Vissza a kérdésekhez