Új vagy még itt? Regisztrálj a Fressnapf Klubba és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!

Gondom: A kutyám elmúlt egy éves december elején. Mostanra sem hajlandó a szabadban kakilni. Van, hogy órákig kint vagyunk és semmi. Amikor hazaérünk rövid időn belül kakil -Szerencsére pelenkára, de szerencsésebb lenne kint-. (Az előző kutyámmal nem volt ilyen gondom. Lementünk sétálni és tudta mi a dolga. Vele lényegében 5 perc alatt kész volt amiért mentünk. És jöhetett a játék.)
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnám rávezetni, hogy mi is a fő oka annak, hogy lemegyünk sétálni? Próbálkoztam dicsérettel, jutalom falattal, de nem túl sok sikerrel, sajnos. Nem érzett rá a dologra. Nincs több ötletem hogyan tudassam vele.

Válaszát előre is köszönöm!

2015.12.31

Állatorvos

Próbáljon meg levinni egy olyan pelust, amire már elvégezte a dolgát és szagoltassa meg vele lent. A lakásban ha kakil, akkor mondja neki, hogy mit csinál éppen és próbálja meg ugyanezt lent is. Fontos, hogy ha a kutya elvégezte a dolgát, akkor ne menjen vele rögtön a lakásba, mert egyes kutyák azért nem végzik el a dolgukat, csak otthon, mert tudják, hogy amint ezt megteszik, akkor indulás haza. Figyelje a kutyát, hogy mikor szokott üríteni (pl.: kiadós evés vagy alvás után) és vigye őt akkor sétálni (amikor korlátlanul van ideje) és várja ki, hogy kakiljon. Ezután jó nagy dicséret és játék jár. Tudom, hogy a hideg nem kedvez most az egész napos kirándulásoknak, de az is sokat segítene.

Vissza a kérdésekhez