Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!

Kézhez kaptam az egy éves sziámi cicám bőrkaparék leletét, amelyen az alábbi áll: Staphylococcus felis, gomba, parazita nem látható. Nagyon hullik a szőre és elvétve nagyon apró varas pörkök találhatóak rajta, max 6-7 db az egész testen, ezért szorgalmaztam a vizsgálatot. Sajnos csak jövőhéten kerül sor ennek a megbeszélésére, addig is szeretnék tisztában lenni pár dologgal. Szoba cica, tehát folyamatosan velünk van, ránk nézve ez a baktérium veszélyes? Körülbelül mennyi idő lehet egy ilyen baktériumnak a kiirtása? Mit javasol a gyorsabb és hatékonyabb gyógyulás érdekében? Válaszát előre is köszönöm!

2016.07.17

Állatorvos

Kedves Gazdi!

Az általános higiéniai szempontokat betartva Önökre nem veszélyes a baktérium. Antibiotikum adását követően a klinikai tünetek súlyosságától függően- ha más kórok nem áll fenn- pár hét alatt meggyógyul a cica. Addig is állatpatikában kapható klórhexiderm tartalmú samponnal 2-3 naponta , ha lefürdetik a cicát sokat segítenek, illetve bőrtápláló cseppet adjanak még neki (Dermilén csepp pl.)

Üdv

Vissza a kérdésekhez