Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő! Lenne két kérdésem.
A cicám szoptatós anyacica, három hetes kölykökkel. A kölyköket és az anyukát is ivartalanítjuk majd, viszont amíg szoptat, addig adható neki valamilyen bolhairtó, vagy nem? Frontline-t használtunk, arra a patikában azt mondták, hogy nem alkalmazható szoptatós cicákon.
A másik pedig, hogy az anyacica eléggé lefogyott. Pár napja keveseket eszik, nem kér sem száraz kaját, sem konzervet, sem sonkát, sem párizsit, illetve főtt kaját, amit ő ehet, azt sem eszi meg, csak csipeget, és olyan, mintha valami másra vágyna, mert jelzi, hogy éhes. Úgy látom, hogy fájdalmai nincsenek és ránézésre a fogaival is minden rendben, amúgy egészségesnek tűnik. Arra gondoltam, hogy esetleg veszek neki másféle ételt, hátha szívesen megeszi. Lehetséges, hogy csak ez a baja, vagy állhat más a háttérben?
Köszönöm a választ!

2016.07.18

Állatorvos

Kedves Gazdi!

A bolhairtásra mi Frontline sprayt szoktunk alkalmazni ilyen esetekben. A használati utasítás szerint is 2 napos kórtól alkalmazható, és eddig még semmi probléma nem volt. Az normális dolog, hogy szoptatás alatt az anyaállat lefogy, még akkor is, ha többlet táplálékot adnak neki. Az viszont már igen aggasztó, hogy az önök cicája nem akar elfogadni eleséget. Azt javasolnám, hogy mielőbb menjenek el egy állatorvosi vizsgálatra, nehogy baj legyen.

Üdv

Vissza a kérdésekhez