Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő/ Doktor úr!
Rendszeresen járok egy menhelyre önkéntes munkára, ahol az egyik kedvenc kutyam, aki kb 1 éve, néhány hónapja furcsa tüneteket produkál.
Séta közben 4-5 lépés után hasrafekszik, két hátsó lábát szétdobja,mint egy béka. És közben röfögő hangot ad, igen hangosan. Aztán továbbmegyunk,de újabb 4-5 lépés után ugyanez van és így tovább. Nem tűnik úgy,hogy szenved olyankor, inkább olyan lazulásnak néz ki messziről. De a gyakorisága és a hangos röfögés nagyon aggasztó.
Nagyon mozgásszegény életet élnek ott a kutyák, heti egyszer pórázon sétálnak kb.10 percet. Konkrét kutya újszülött korától be van zárva oda.
Nem tuncsi ő, nagytestű, amolyan óriás uszkar forma.
Sajnos orvosnak nem mutatják meg, én kivinném saját költségén, de nem engedik.
Talán van valami elképzelése arról, mi lehet ez. Ha egy kiinduló diagnózist adna, esetleg jobban oda tudnék hatni, hogy azonnal hívjanak hozzá orvost.
Várom válaszát.
Köszönettel egy önkéntes.

2017.09.05

Állatorvos

Sajnos ilyen módon nem lehet diagnosztizálni egy betegséget. Én a szívét vizsgálnám meg először és felmerül bennem hormonális betegség is (pajzsmirigy alulműködés, Addison betegség…), de ezek csak találgatások, nem állíthatok semmit felelősen. Azt nem értem, hogy saját költségen miért nem vizsgáltathatja meg az állatot. A menhelyek általában örülnek az ilyesminek. Sajnos ha kiderül valami komoly probléma, akkor annak a gyógykezelése költséges és a vizsgálatok sem olcsók. Kérdés, hogy ki tudja ezt felvállalni…

Vissza a kérdésekhez