Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
Van egy lassan 2éves ivartalanított nőstény cicám, és örökbefogadtunk egy 1év körüli ivartalanított kandúr cicát. Mennyi időbe telik és hogyan történjen az összeszoktatás?
El vannak zárva egymástól, mert amint összeengedjük őket fújnak egymásra és kergetik egymást.
Az örökbefogadott cicának hogyan lehet megtanítani, mi az amit nem szabad!? (asztalra mászik, tv-re ugrik, nem alszik éjszaka)

2018.02.23

Állatorvos

Minden a két cica természetén múlik. Vannak olyan állatok, amelyek soha nem szoknak össze és vannak olyanok is akik hamar…Nincsen erre meghatározott idő. Ha már azt sikerül elérni, hogy a két állat közömbös legyen egymás iránt, az már jó eredmény, ami annál több, az nagy ajándék. Két felnőtt állatnál ez mindig nehezebb, mint kölyköknél. Fontos a türelem, semmit nem szabad erőltetni. Mindenkinek legyen meg a maga tálkája, és helyezzen ki több búvóhelyet, macskaalmot. Először az a legfontosabb, hogy csak felügyelet mellett legyenek együtt és csupa jó élmény érje őket egymás társaságában (pl.: finom falatok). Mindig legyen mindkét állatnak lehetősége elhúzódni. Látni fogja az apró lépéseket, ahogy a cicák kapcsolata alakul. Nincs két egyforma helyzet ilyen esetben. Figyelni kell az állatok reakcióit és az szabja majd meg a tempót. Hasznos lehet Feliway párologtató alkalmazása. Ha a cicák olyasmit csinálnak, amit nem szabad, akkor határozottan rájuk kell szólni, vagy ha ez nem elég, akkor le kell spriccelni őket (pl.: vízipisztollyal vagy kézi permetezővel). Fontos, hogy egy cicát soha nem szabad megütni. Természetesen egy kutyánál is nagyon rossz módszer, de a macskák ha lehet, akkor még rosszabbul viselik az erőszakot és teljesen hatástalan is.

Vissza a kérdésekhez