Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
6 éves, ivartalanított kandúromnak többször mértem a reggeli vizeletét tesztcsíkokkal és mindig magas volt a PH értéke, 7.0 és 8.0. Úgy tudom, hogy van erre a problémára gyártott táp, Royal Canin VDC Urinary S/O Feline. Az lenne a kérdésem, hogy árthat e neki az ilyen fajta táp ha mégis téves lenne az az eredmény?
Hozzákapcsolódó kérdés, hogy rossz e az ivartalanított kandúrokat száraz táppal etetni vagy ez csak egy mítosz?
Azt is kell hozzáadnom, hogy csak jó minőségű tápot kap, amik a Fressnapfban kaphatók, Royal Canin, Real Nature, Select Gold, száraz és nedves egyaránt, és soha nem kap Whiskas, Kitekat és hasonlót.
Várom a szíves válaszát.
Köszönöm.

2018.04.07

Állatorvos

Semmiképpen ne kezdjen egy otthoni mérés alapján diétás tápot adni a cicájának, mert azzal árthat. Vigye a cicát olyan állatorvoshoz, aki végez vizeletvizsgálatot (tesztcsíkkal és mikroszkóppal is). A vizsgálat alapján lehet eldönteni, hogy szükséges-e diétás táp, esetleg valamilyen táplálékiegészítő. Az ivartalanított kandúrokat alapvetően nem rossz száraz táppal etetni, ha mellette felveszik a szükséges mennyiségű folyadékot. Ha ez nem történik meg, akkor célszerű áttérni a minőségi konzervvel való táplálásra, vagy egyéb trükkökkel kell növelni a folyadékbevitelt (pl.: macskaszökőkút, vízzel higított húsleves lé).

Vissza a kérdésekhez