Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!

Van egy 12 hetes törpetacskó kan kutyusunk. Prémium kölyöktáppal etetem(Select Gold). Azt mondták nem szabad elhízlalni a tacsit a gerince miatt. A táblázat alapján a napi adagját 2 részletben kapja. Evés után keresi még az ételt, nyalja az üres tálat. Olyan soványnak látszik (látszanak a bordái), viszont nagyon eleven, játékos, vidám kutyus. Emeljem meg esetleg az adagot? Vagy természetes, hogy látszik a bordája?

2018.05.12

Állatorvos

A kutyák többsége falánk. Ha annyi ételt adnánk nekik, amikor már abbahagyná az evést, akkor alaposan túlterhelnénk a gyomrukat és el is híznának. Persze vannak kivételek. Sajnos a távolból nem tudom megítélni a kutya kondícióját. Ideális esetben a bordák nem látszanak ki, de könnyen kitapinthatók, a csigolyák és a medencecsont lapátjai  sem “állnak ki”. Legjobb, ha megkérdez egy állatorvost, vagy egy tapasztalt kutyást. Ezek az ábrák is segíthetnek:

https://www.google.hu/search?q=Kutya+kond%C3%ADci%C3%B3&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiTxPnfyoDbAhVCIlAKHVVSAwAQ_AUoAXoECAAQAw&biw=1280&bih=603#imgrc=7wttO9ZHUqUH0M:

https://www.google.hu/search?q=Kutya+kond%C3%ADci%C3%B3&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiTxPnfyoDbAhVCIlAKHVVSAwAQ_AUoAXoECAAQAw&biw=1280&bih=603#imgdii=WlVP_T8Jr6OEAM:&imgrc=7wttO9ZHUqUH0M:

Vissza a kérdésekhez