Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő! Kb. egy éves, kis keverék kutyát fogadtam be, két cica mellé. A kutya beszökik a macskák alom- tálcájához, és megeszi a macskák kakiját. A kinti sétáltatáskor is az idegen kutyák kakiját előszeretettel fogyasztja el. Mit tegyek? Borzasztó undorító. Válaszát tisztelettel köszönöm.

2014.11.09

Állatorvos

Otthon tegye a macskaalmot a kutya számára elérhetetlen helyre. Ez egy rossz szokás, és nagyon gyakran előfordul. Azt kell megpróbálni, hogy a kutya egy jó darabig csak kontrollált körülmények között találkozzon ürülékkel. Ki lehet próbálni például : A macskaalomban lévő macskakakát jó alaposan meg kell borsozni és ha a kutya a tiltás ellenére megeszi, akkor nagyon kellemetlen élményben lesz része. Séták alkalmával is megpróbálkozhatnak ezzel, bár ez kétségtelenül rákészülést igényel. Ha az állatot többször egymásután rossz élmények érik, akkor sok esetben alábbhagy ez a viselkedés. Sajnos a kutyák ezt a dolgot egyáltalán nem tartják undorítónak.

Vissza a kérdésekhez