Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
Befogadtunk egy cicát, akit vinni is kellett az állatorvoshoz, mert tojás nagyságú duzzanat volt /van a nyakán. Az orvos azt mondta, hogy myirokcsomó tályog. Fecskendővel leszívta és antibiotikum szurit adott neki. Két nap múlva újra vinni kellett, szívás és szuri ismét. Ma (egy nappal később ) megint vittem, mert a duzzanat továbbra is ott van. Ma le sem szívta, csak szurit adott neki, hétfőn kell újra vinnem. Azt mondta, hogy kifakad majd magától, és elmúlik. Én szkeptikus vagyok…
Biztosan így kell ezt? Nincs valami gyorsabb és kíméletesebb megoldás? Egy egyszerű cirmos cica, nagyon kis szakadt, de végtelenül kedves, és szeretném ha végre igazán szép és egészséges élete lehetne. Advantage cseppekkel már kezelve a bolhák ellen, illetve féreghajtó tablettát is kapott. Viszont ez a tályog engem aggaszt… Eddig 15ezer forint volt a 3 kezelés, de nem látok javulást.

2018.09.16

Állatorvos

Ha valóban tályogról van szó, akkor azt érdemes bódításban megnyitni és jó alaposan kinyomni, az üregét pedig átmosni, fertőtleníteni. Mellette antibiotikum és gyulladáscsökkentő-fájdalomcsillapító is indokolt lehet. A megnyitás után néhány napig nem szabad hagyni, hogy a seb bezáródjon. Naponta akár több alkalommal is át kell öblíteni a területet addig, amíg gennyes.

Vissza a kérdésekhez