Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!

A macskám 13 éves, lakásban tartott. Pár hete ráraktam egy Frontline cseppet, mely után 1-2 napig alig mozgott, ha mozgott is, nagyon nehezen. Nem evet, nem ivott. Ez 1-2 nap után elmúlt szerencsére. Tegnap megkapta az éves oltását, illetve a Broadline-t, és mára ismét nem mozog, nem iszik. Mi okozhatja nála ezt? Az előző években nem volt hasonló tünete. Okozhatja esetleg az idős kora? Vagy valamilyen betegség? A Fronline-os esetet meséltem az állatorvosunknak, de nem tudott rá magyarázatot adni. Azt mondta, az nem okozhatta. Viszont a tegnapi oltás után ismét ugyan azok a tünetek mutatkoznak nála? Nagyon aggasztó.

Illetve egy másik kérdésem lenne. Kóbor macskákkal foglalkozom. Ruházaton keresztül hozhatok-e haza bármilyen, a saját macskámra ártalmas betegséget? Az 5 komponensű oltást adatom neki kiskora óta, annak ellenére, hogy benti cica.

Nagyon szépen köszönöm válaszát.

Tisztelettel, Kovács Judit

2018.09.17

Állatorvos

Egy idős állatot már megviselhet olyasmi, ami korábban nem okozott gondot. A Frontline valóban nem tartozik azok közé a készítmények közé, ami gondot okoz, de egyéni érzékenység azért előfordulhat. A kombinált oltás is okozhat levertséget 1-2 napig.

Vissza a kérdésekhez