Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő! Van egy 15 hetes lány kiscicánk akit 2-3 hete hoztunk el, nincs itt az anyukája, de van nekünk egy egészséges fehér hím cicánk. Épp ma vettük észre, hogy hasmenése van, emiatt agyon nyalogatta magát a két hátsó lába és a farka között. Nem tudjuk miért de ahol nyalakodott ott savanykás szaga van, látszik, hogy hol nyalakodott.Lehet, hogy azért van mert épp most váltottunk tápot Purina one-ról Whiskas-ra?Kérjük minél előbbi válaszát. Előre is köszönjük.

2018.10.11

Állatorvos

A hirtelen tápváltás okozhat hasmenést, ezért mindig fokozatosan kell csinálni kb. 5-7 nap alatt. Fokozatosan kell növelni az új táp mennyiségét és ezzel párhuzamosan csökkenteni a régiét. Ha a hasmenés nem rendeződik 2-3 nap alatt, akkor mindenképpen állatorvoshoz kell menni akkor is, ha emellett az állat láthatóan jól van. Természetesen ha más tünetek is jelentkeznek vagy az állat bágyadt, étvágytalan lesz, akkor azonnal orvoshoz kell fordulni. Probiotikum adagolása hasznos lehet. Az is előfordulhat, hogy az új tápot egyáltalán nem fogja bírni és a probléma abból adódik.

Vissza a kérdésekhez