Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!
A cicánk kb. 12 hetes. Bélférget vettem észre a székletében, ami kb. 2 mm vékony,10 cm hosszú barnás színű volt. A cica kezelését megkezdtük, de félek ránk is veszélyes lehet. Két kisgyerek van a családban, nagyon szeretik a cicát. Elkaphatták? Mi lehet a tünete, ha igen?
Köszönöm

2018.10.27

Állatorvos

Valószínűleg orsóférget láttak. Nagyon fontos tudni, hogy az orsóférget nem közvetlenül a cicától kapjuk el. A frissen ürülő petéknek kb. 2 hét kell ahhoz, hogy bennük kialakuljon a fertőzőképes lárva. A gyerekek főleg a hosszú ideig össze nem szedett bélsárral szennyezett földdel, homokkal (homokozó), fűvel fertőződnek. Az orsóféreg az emberben nem jut a bélcsatornába, hanem “csak” a zsigerekben marad. A legtöbbet a macskaürülék azonnali eltávolításával és gyakori kézmosással tehetünk a fertőződés ellen, de mint említettem egy nem letakart homokozó veszélyesebb, mint maga a cica ebből a szempontból. Keressenek képeket az interneten a féregről, hogy valóban orsóférget láttak-e.

Vissza a kérdésekhez