Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!

Egy 11 éves ivartalanított kandúrral kapcsolatos a kérdésem. Pár éve autoimmun beteg és szteroidos injekciókat kap havi rendszerességgel. A bal hátsó csánkján kihullott a szőr kb. másfél hónapja. Akkor az állatorvos atka elleni szert adott. Két hete megduzzadt ez a rész, mutattam állatorvosnak aki nem kezelte le azt mondta biztosan toklász szúrta meg (benti cicát) mivel az állapota nem változott az itthoni kezeléstől (betadinnal kentem) tegnap megint elvittük másik orvoshoz aki kitisztította a sebet (jó sok genny volt benne) és antibiotikumot kapott. Azt mondta szépen el kell múlnia. Ma estére ismét megtelt gennyel. Elvisszük ügyeletre hétvégén de azért szeretném megkérdezni, hogy mi az amit mi itthon tudnánk tenni a gyógyulása érdekében? Válaszát előre is köszönöm,
Üdvözlettel,
H. Virág

2018.11.03

Állatorvos

Sajnos otthon nem sokat tudnak tenni, mert ezek szerint újra meg kell nyitni a területet. Feltételezhető, hogy amíg ilyen mennyiségű genny termelődik, nem szabad hagyni, hogy a seb bezáruljon, hanem naponta át kell öblíteni, esetleg az antibiotikum injekción kívül helyi kezelést is kell alkalmazni.

Vissza a kérdésekhez