Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
Egy évvel ezelőtt rácsepegtettem a macsekomra egy kis levendulaolaj illóolajat, mert azt olvastam, hogy jó a bolhák ellen. Semmilyen készítmény ne segített a bolhák ellen, azért próbálkoztunk ezzel. Sajnos, csak sikerült egy picit megnyalogatnia belőle. Azóta gyakran van hasmenése a bizonyos ételektől, de nem tudom rájönni, hogy milyenektől. Előtte soha nem volt hasmenése, 7 éves a macsek. Van olyan, hogy hetekig normális a széklete.
Két kérdésem lenne ezzel kapcsolatban. 1. Hogy mi lehet ez, ha olyan makacsul fenntart? Valami krónikus bélirritáció, vagy lehet ezen segíteni valahogy? 2. Mire kell odafigyelni az analitikai összetevők között: legyen kevesebb a zsírtartalom, több vagy kevesebb fehérje, több vagy kevesebb nedvesség? Mi az ideális arány a százalékokban? Mert azt vettem észre, hogy például Select Gold Light tasakostól nincs hasmenése. Gondoltam, lehet kevesebb a zsír benne és azért.
Remélem, tud segíteni.
Nagyon szépen köszönöm.

2018.11.29

Állatorvos

Ha van olyan étel, amitől tünetmentes a cica, akkor azt kell neki adni. Valószínűleg egyes tápok összetevőire érzékeny a cica. A dolognak semmi köze nincs a levendulaolajhoz (bolhák ellen számos valóban hatékony készítmény létezik, de a környezet bolhirtására is nagy hangsúlyt kell fektetni). Ha minden táp mellett jelentkezik a visszatérő hasmenés, akkor kivizsgálásra van szükség (bélsárvizsgálat, vérvizsgálat, hasi ultrahang).

Vissza a kérdésekhez