Search
Generic filters
Exact matches only

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
A tanácsát szeretném kérni. Az 5 éves ír szetter vizsla keverék kutyámat a füle miatt vittem állatorvoshoz, mert sokat rázta. Kezelve lett fül gyulladás végett antibiotikummal, de nem használt! A kutyám füléből vett tenyészetet a doki, konkrétan nem tudta megmondani, hogy mitől lehet begyulladva a füle. Étel allergiára gyanakodva 2 hónapos diétára lett fogva, hippoallergén száraz és nedves tápot kap. A doki az adagolást nem mondta, így a termékeken lévő szerint adtam neki enni. Maga a kutyám izmos jellegű volt (nem kondizott),de ettől a diétától már jól láthatóak a bordái, ami nagyon zavaró, vagy inkább kínos! A hippoallergén étrend mellett, nem lehetne pl. főzni valami diétás kaját, amitől mondjuk nem hal éhen? Pl. halas vagy hasonlót? Mert mire kiderül, hogy mire allergiás – úgy saccolom h még 1 félév -, tartok tőle, hogy addigra éhen hal a kutyám!Megveszem neki azt a kaját, ami elő van írva, de nekem úgy tűnik se vége, se hossza, ráadásul anyagilag is megterhelő.
Tudna tanácsot adni a fent leírtakkal kapcsolatban?
Köszönettel: E.

2018.12.09

Állatorvos

A terméken lévő adagolási útmutató mindig csak iránymutató. Ha a kutya veszít a kondíciójából, akkor adhat neki többet. Főzni is lehet, de az összetétele nem térhet el a tápétól, mert akkor nem derül ki, hogy hatékony-e a diéta…Beszélje meg állatorvosával a tapasztaltakat, az ő véleménye sokkal inkább mérvadó, mint az enyém, aki nem láttam a kutyát.

Vissza a kérdésekhez