Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő! 32 hónapos palotapincsivel kapcsolatban írok ismét: 2018. májusa óta 4 hetente használom az Ectomax nevű spot-ont, előtte exspot, az előtt fypryst. Sajnos csak ma olvastam, hogy az Ectomax és az exspot okozhat mellékhatásként: görcsrohamot, remegést. Csepegtetve volt: a legutóbbi 3 időpont: nov. 8., dec.6., jan. 3. Remegés amikor volt a kutyámnak: nov. 30., és jan. 17.

Kérdésem lenne, hogy mekkora az esélye, hogy a spot-onnal/hatóanyaggal szembeni érzékenység okozta a rosszullétet vagy mennyi időn belül jelentkezne ha a szertől van? Ha többet nem csepegtetem permetrin hatóanyagúval akkor ez a tünet megszűnik? A szertől ha allergiás rá kialakulhat epilepszia vagy bármi egyéb betegség?

2019.02.01

Állatorvos

Ha a remegés a spot ont készítménytől van, akkor az az alkalmazást követő pár órán belül jelentkezik. Ezek a készítmények nem okoznak epilepsziát.

Vissza a kérdésekhez