Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktorno!

Van egy harom eves kutyam aki 8hetes kora ota velem, illetve parommal van. Most harom ev utan elkoltoztunk es ezt a kutya sajnos nem viseli valami jol. Ez abban mutatkozik meg, hogy mikor el mennenk otthonrol es egyedul maradna a kutya, akkor neki kezd az ugatasnak. Sajnos eleg hangos, a szomszedokkal nem szeretnenk ossze rugni a port egybol emiatt. Kb 5 napja koltoztunk ide. On szerint ez azert van mert nem szokta meg meg az uj helyet? Mennyi ido kell kb mig megszokja? Az elozo helyen mikor el indultunk valahova egybol lefekudt a helyere es csondbe volt. Vettunk kalm aid nevu gyogynovenyes nyugtatot, de semmit nem hasznal. A kutya egyebkent eleg hiperaktiv, de indulas elott kb 1 orat szabadon rohangal a seta soran, szoval azt se lehet mondani, hogy nincs lefarasztva. Amikor itthon vagyunk vele, akkor ez az ugatas termeszetesen nem all fent, csak abban az esetben ha elindulnank es ot nem vinnenk. Most ideiglenesen kutyanapkozibe visszuk, hisz itthon nem hagyhatjuk mig dolgozunk. On mit tanacsol? Idovel magatol elmulik ez altalaban?
Koszonettel,

2019.02.04

Állatorvos

Ha ez korábban nem jelentkezett, akkor remélhetőleg átmeneti a probléma. Próbáljanak minél több időt otthon tölteni, hogy a kutya érezze, hogy az az otthona. Kipróbálhatják az Adaptil párologtatót is. Lehet azzal próbálkozni egy hétvégén, hogy gyakorolják a távozást, úgy hogy csak nagyon rövid időre “mennek el”. Először csak annyira, ameddig éppen nem kezd ugatni (ha ez fél perc, akkor annyi), majd egyre növelheti a távol töltött időt. A lényeg, hogy sem távozáskor, sem hazaérkezéskor nem kell sokat törődni a kutyával, azt kell éreznie, hogy nem nagy dolog. Ha a szeparációs szorongás nem enyhül néhány hét alatt, akkor szakember segítségét kell kérni. Nagyon jó viselkedésterápiás szakember Dr. Sátori Ágnes.

Vissza a kérdésekhez