Search
Generic filters
Exact matches only

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt doktornő!
9 éves szuka németjuhász körmei nagyon hosszúak sajnos nem fut annyit hogy kopjanak és tanácstalan vagyok hogy mit tegyek?lattam vannak már nekik való körömreszelők érdemes lenne megpróbáljuk vagy az állatorvosnak szóljak hogy vágja le”nem szívesen zaklatnám e fajta kérésel” és nemis gondolom hogy a kutyánk hagyná a műveletet!
A másik pedig hogy a könnyökéről egy darabon hiányzik a szőr picit vérzik is neki és sokat nyalogatja!tettem rá neki betadinnt de leszedi?esetleg erre mit tudna tanácsolni!
Válaszát előre is nagyon köszönöm!

2019.08.13

Állatorvos

Karomvágó ollóval, és szükség esetén egy textil szájkosárral le lehet vágni a karmokat. Vigye el nyugodtan állatorvoshoz, megmutatják hogyan kell, utána Ön is tudni fogja. Sajnos a nagytestű kutyáknál gyakori, hogy a könyöktájékon kikopik a szőr és a terület megsérűl, begyullad. ha a terület nem duzzadt, csak egy kicsi seb van ott, akkor elég lehet higított Betadine- oldattal naponta 2x lemosni, és Neogranormon krémmel bekenni. Ezeket a műveleteket érdemes pl. evés előtt megcsinálni, vagy olyankor, ha foglalkoznak utána a kutyával, így nem az lesz az első dolga, hogy lenyalja. Fontos, hogy a kutya puha helyen feküdjön, lehetőleg ne betonon. Ha a terület duzzadt, váladékos, fájdalmas, kipirult, akkor orvosi ellátást igényel a probléma.

Vissza a kérdésekhez