Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő/Doktor úr

12 éves nöstény perzsa keverék cicámnál a szövettani vizsgálat súlyos fokú “subacut-chronicus pyogranulomatosus-ulceratív gastritist állapított meg.Neoplasia nem igazolható.Kórokozók nem azonosíthatók.Dysbacteriosisra utaló jelek megfigyelhetők”Macskám nem eszik,fecskendőből táplálom.Tejpotló tápszer(re.pet.a,Gastroferm Cat,Calo-Pet.Kérdésem,hogy ezeket laktóz mentes tejjel adhatom e?
Gyógyszerként Omeprazolt,és Venter granulátumot kap.Mit tudok még adni a cicusnak,hogy gyógyuljon!Nincs hasmenés,iszik,csak nem eszik!Olvastam az aktív szénről is!Lehet adni neki?Köszönettel, J.Gábor

2021.03.28

Állatorvos

Én úgy gondolom, hogy ezt mindenképpen kezelő állatorvosával egyeztesse. Kiderült, hogy mi okozza a gyomor idült gyulladását? Vérvétel volt? A kiváltó ok (ha van ilyen a háttérben)ismeretében lehetne még gyógykezelést javasolni, de gondolom, ha volt endoszkópos vizsgálat, akkor egyéb vizsgálatokra is sor került, és annak alapján javasolták ezeket a gyógyszereket. Én ebben az esetben az aktív szén adagolásának nem látom értelmét. Mindenképpen hypoallergén konzervet próbálnék fecskendővel a szájába adni. Egyszerre nagyon kis mennyiségeket, langyosan. Kérdezze meg kezelő állatorvosát, hogy esetleg a Royal Canin folyékony tápszerei közül valamelyiket alkalmasnak tartaná-e táplálásra. Lehet, hogy hányáscsillapítót kis kaphatna, függetlenül attól, hogy nem hány, de hányingere ettől függetlenül lehet. Létezik már fülre kenhető étvágyfokozó kenőcs is.

Vissza a kérdésekhez