Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!A kutyámhoz minak kihívtam az állatorvos éves kombinált oltást adni,viszont közben egy autó elütötte.ki is jött az orvos megnézte szemügyre vette de nem látott rajta semmi külsö sérülést.a kutyám gyengélkedett letört volt alig jött elő alig mozgott.Beadta neki az orvos az oltást.Viszont azt halottam hogy oltást nem adható beteg kutyának mindaddig mig meg nem gyógyul vagy nem lesz egészséges.Valamit szemrevételezéssel megállapítható estleg vaalmi belsö sérülés vagy törés?elöre is köszönöm válaszát.

2018.02.20

Állatorvos

Nem, a belső vérzés nem állapítható meg csak fizikális vizsgálattal. Súlyos esetben vannak rá utaló jelek, de egy lassú szivárgás nem okoz rögtön tüneteket. Ha a kutya bágyadt, elesett gyenge, az ínye, kötőhártyája fehér, vagy nagyon halvány, légzése szapora, akkor mindenképpen gyanakodni kell az ilyesmire. A törések azért könnyebben felismerhetők. Ha a kutya nem jön elő, nem mozog, akkor annak oka lehet fájdalom, biztosan nagyon meg is ijedt, de jelezhet komolyabb bajt is (akár belső vérzés, hólyagrepedés…). Az oltásokat általában akkor nem adjuk be, ha fertőző betegség áll fent, vagy egyéb okból legyengült az állat. Ha bármi rendelleneset észlel, mindenképpen menjenek állatorvoshoz.

Vissza a kérdésekhez