Új vagy még itt? Regisztrálj hírlevelünkre és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
Két 10 éves cicánk van, ikrek. Az egyik rágja magát és piros a bőre, ő hagyományos fehér és szürke foltos, a másik teknőcmintás, neki semmi baja. Állatorvoshoz nem tudom elvinni, mert makrancos és fél az idegenektől, eléggé öntörvényű, akkor hajlandó hozzám bújni, amikor olyan kedve van, de a másik igazi hízelgő cica.
Mit tegyek, hogy elmúljon a viszketése? Van olyan módszer, amit én tudok alkalmazni. Nem értjük, hogy miért csak az egyik ilyen.
Kérem, hogy válaszával segítsen a problémát megoldani.
Köszönettel
Szilasyné Lampert Anna
szilasyne.anna@gm

2014.02.18

Állatorvos
Ha a paraziták jelenléte kizárható, akkor nagyon valószínű, hogy allergiás reakcióval állunk szemben. Ha került valami új dolog a cica környezetébe a tünetek jelentkezésének idejében (új táp, sampon, táplálékkiegészítő, pokróc stb.), akkor azt távolítsák el. Érdemes érzékeny macskáknak való táppal etetni a cicát (pl.: PetBalance Medica táplálékallergia kezelésére, Royal Canin Sensitivity controll, Hill's z/d). A diétát komolyan kell venni, 6-8 hétig kizárólag csak a gyógytápot eheti a cica. Ha ennyi idő alatt a tünetek enyhülnek, akkor a korábban etetett táp okozta a problémákat. Sajnos egyszerre több tényezőre is lehet érzékeny az állat, biztosat csak allergiateszt elvégzésével lehetne mondani. Beszéljen állatorvosával, esetleg keressen olyan orvost, aki házhoz is kimegy. Ha a vizsgálat után is felmerül az allergia lehetősége, akkor az orvos felírhat olyan gyógyszert amelyet a tünetek enyhítésére lehet alkalomszerűen használni.
Vissza a kérdésekhez