Új vagy még itt? Regisztrálj hírlevelünkre és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!

Lovászi Zsolt vagyok Szegedről 43 éves és van egy pár hullámos papagájom egy fiú és egy lány.
Idáig nem volt semmi gond egészen kicsik voltak üzletből lett egy helyről vásárolva.
Mostanában kezdte a fiú papagáj kedveskedni a lány papagájnak udvarolna úgy nézem de a lány papagáj nem mindig szereti ezt és mostanában veszekszenek is.
Lent a kalitka alján nagy hanggal és egymásnak neki vannak esve mint egy gombóc de ezt többször megcsinálják hiába engedem ki őket repkedni.
A fiú papagáj próbálkozik sokáig a lány papagáj vagy belecsíp vagy odébb áll nagyon ritkán van egy kis csend de este is szoktak veszekedni.
Szeretném megkérdezni ha lehet hogy talán a lány papagájnak nem tetszik a fiú papagáj?
Vagy a lány papagájt kell fiú papagájra cserélni? hátha akkor nem lesz ez a veszekedés.
Várom válaszát: Tisztelettel Lovászi Zsolt Szeged. zsoltistvan1970@t-online.hu

2013.09.24

Állatorvos
Biztos, hogy a madarak ellenkező neműek (tojónak barna vagy hússzínű a csőre fölött a viaszhártyája, míg a hímeké kék vagy lila). A hullámos papagáj társas, csapatokban élő madárfaj, ezért viszonylag ritkák az ilyen jellegű konfliktusok. Előfordul, hogy két madár nem jön ki egymással, ilyenkor szét kell őket választani és megpróbálni , hogy más egyedekkel békésen megférnek-e. Az is lehet, hogy az egyik madár ilyen harcias természetű és ő mindenkit verni fog. Gondolja végig azt is, hogy elég tágas helyen vannak -e a madarak. Hasznos lehet több etető és itató felszerelése is.
Vissza a kérdésekhez