Search
Generic filters
Exact matches only

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!mit gondol az ugatás elleni elektromos nyakörvről? A kutyák 3 és 5 kg-osak.ha egyedul hagyom őket állandó az ugatás.nem tesz bennük kárt a nyakörv?

2014.11.13

Állatorvos

Itt valószínűleg arról van szó, hogy a kutyák szoronganak attól , hogy Ön elmegy. Meg kellene próbálkozni azzal, hogy szépen fokozatosan hozzászoktatja Őket a távozásához. Mielőtt elmenne mozgassa meg alaposan a kutyákat, játsszon Velük, vigye őket sétálni. Így fáradtabbak lesznek. Hagyjon otthon nekik olyan játékokat,rágcsálnivalókat, amelyek újdonságok. Mindig cserélgesse az elől hagyott játékokat, így egy idő után a régi is újnak hat majd. Amikor van ideje akkor kezdjen hozzá a szoktatáshoz. Menjen ki a lakásból és álljon meg az ajtó előtt annyi ideig, amíg a kutyák még pont nem ugatnak, majd teljes természetességgel térjen haza. Fokozatosan növelje a távol töltött időt. Soha ne vigye túlzásba a búcsúzkodást, sem pedig a a hazatéréskor való üdvözlést. Viselkedjen úgy, hogy a távozás és az érkezés teljesen természetes, rutinszerű dolgok, nincsen bennük semmi különös. Ha a probléma valóban szorongásos eredetű, akkor az elektromos nyakörv nem jó megoldás. Ha nem erről van szó, akkor az egy szükséges rossz, ami abban segíthet, hogy a kutya leszokjon valami olyan viselkedésről ami nagyon zavarja a környezetét. Annak eldöntése, hogy itt miről van szó, egy hosszabb beszélgetést igényel. Ajánlok egy viselkedésterápiával foglalkozó állatorvost, ő Dr. Sátori Ágnes.

Vissza a kérdésekhez