Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktorúr/Doktornő!
A párom nagymamája vett jó pár csirkét, akiket levágásra szánt. Egészen kicsikoruktól kezdve nálunk voltak, a levágásuk napjáig. De viszont az egyik baromfi rendellenesen fejlődött, szegénynek olló csőre lett, ami miatt egészen visszamaradt a fejlődésben. Őt nem vágták le, egyedül maradt. Én harcoltam érte, hogy felnevelem, de viszont kétségbe vagyok esve, félek, hogy így csak szenved és én nem veszem észre. Enni tud valamennyit, felnőtt létére elég kicsi és soványka. Nem tudom, hogy mi lenne a jó megoldás, vigyem e el állatorvoshoz, aki megnézi a csőrét, illetve jobb lenne neki baromfik társaságában? Vagy teljesen így is, úgy is elfog pusztulni? Előre is köszönöm a válaszát: F. Vivien

2018.10.21

Állatorvos

Ha elérte az állat a felnőtt kort, akkor biztosan tud enni-inni. Azzal lehetne próbálkozni, hogy van-e olyan táplálék, amit könnyebben meg tud enni, amivel lehetne javítani a kondícióját. Vannak vitaminos táplálékkiegészítők is. Szerintem, ha erősebb tyúkok között van ez a kis gyenge, akkor lehet, hogy könnyen áldozattá válik, esetleg elkergetik az ételtől. Szerintem jó életet tudnak biztosítani neki akkor is, ha egyedül marad, de ha tartanak csirkéket rendszeresen, akkor úgyis jön új társaság. Ha orvoshoz viszi, akkor mindenképpen madarak egyedi gyógykezelésével is foglalkozó orvost keressen fel. Sajnos én kis esélyét látom annak, hogy segíteni lehet egy ilyen fejlődési rendellenesség esetében, de természetesen vizsgálat nélkül nem mondhatok biztosat.

Vissza a kérdésekhez