Új vagy még itt? Regisztrálj hírlevelünkre és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor!

Van egy 1.5 éves kandúr házi cicám. (2-3 hónapja kapott féreghajtót) Kerti cicus és eléggé vadas területen élünk (falu széli külterület).
A tünetek a következők:
Étvágytalanság, hirtelen lesoványodás, bűzös lehelet, koordinációs zavarok(bár ez feltételezem attól, hogy alig eszik és nincs ereje) szem csippásodás (nem vészes de eddig nem volt), Nem iszik, csak tejet. Legalábbis amennyit látom. Székletet nem tudok, mert kinti cicus. Ez kb. 1 hete tart, de különböző dolgok miatt nem jutottunk el az orvosig, csak a jövő héten. De jó lenne tudni, hogy mire számíthatok. (Én személy szerint valami száji problémára gyanakszom.)

Köszönettel 1 aggódó gazdi.

2012.08.21

Állatorvos
A levele alapján sajnos komolyabb dolgok is felmerülnek. A szájüregi elváltozások valóban kellemetlen szájszaggal járnak, de koordinációs problémák nem jellemzőek rájuk csak akkor ha olyan súlyosak, hogy a macska kiszárad, mert nem tud enni, inni. Természetesen vizsgálat nélkül nem lehet semmi biztosat mondani, de a leírása alapján akár komolyabb probléma is lehet pl: veseelégtelenség, vírusos megbetegedés (leucosis, fertőző hashártyagyulladás, macska-AIDS), húgyúti elzáródás. Amilyen hamar csak lehet vigye orvoshoz az állatot.
Vissza a kérdésekhez