Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt dr no! A cicusom(10 eves, ivartalanitott nosteny cica) januar ota betegeskedik. Volt antibiutikumos kezelese tobbszor is a nehez legzese miatt, sokszor mar a szajan lelegzett. Kapott dexatfortet aszma gyanuja miatt az hatott viszont tul hamar (az orvos elmondasa szerint) visszajott a nehez, sipolo legzes. Ketszer is volt ultrahang csinalva viszont egyszer sem mutat elvaltozast tudoben, legcsoben, arcuregben, sehol. A macskanak a nehez legzesen kivul nincs orrfolyas vagy szemduzzanat vagy vakarozas vagy barmi, ami esetleg allergiara utalhat. Tegnap elvegeztek egy vervizsgalatot, ami kimutatta, hogy veseelegtelensege van. A kerdesem az, hogy az okozhatja e a nehez legzest?

2019.04.15

Állatorvos

A beszűkült veseműködés csak akkor jár légzőszervi tünetekkel, ha a cica már nagyon vérszegény. Szerintem ebben az esetben nem biztos, hogy van összefüggés a légzőszervi tünetek és a veseelégtelenség között, de ezt a kezelő állatorvosa tudná egyértelműen megmondani. Tüdő rtg készült? Ha a cica májfunkciói rendben vannak és szteroidra javultak a tünetek, akkor akár megfontolandó lehet Prednisolon tabletta egyre csökkenő dózisban történő alkalmazása, esetleg egy szükséges fenntartó minimális dózis meghatározása.

Vissza a kérdésekhez