Új vagy még itt? Regisztrálj a Fressnapf Klubba és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt dr-nő

Kérem hogy amennyiben lehetséges a kérdésfeltevés emailben, válaszoljon megkeresésemre, mert mindenképpen szeretnék egy második orvosi véleményt.
Cicám mentett, előélete kevéssé ismert de mivel jól szocializált valószínűleg eredeti gazdája tehette az utcára vagy elkóborolt. Nálam két éve van ivartalanított kandúr 8 éves (becsült kor). Azt mondták idült vesebetegsége miatt menthetetlen, először inygyulladással diagnosztizálták. Enni valóban nem eszik szilárd száraz vagy nedves tápot, de vizes tejet, bébiételt igen. Étvágygerjesztőként Mirzatent kapott, és Reboost Cat-et.(Aptus). Eddig infúzióra hordtam Ringer oldatot kapott vitaminokkal, ezekben gyógyszer nem volt.Az infúziót bőr alá és nem vénásan kapta.
Altatni nem szeretnék, a cica nagyon élni akar, tesz is állapotához mérten ezért. Szájában fekete, inyén barna folt van, előzőleg inygyulladást is megállapítottak nála ezt a diagnózist később elvetették. Próbáltam több orvostól is másodvéleményt kérni sajnos nem hívtak vissza…
Várom és köszönöm válaszát és javaslatát.
Üdvözlettel:
Judit

2023.05.22

Állatorvos

Sajnos vérvételi eredmények ismerete és a cica vizsgálata nélkül nem lehet felelősen másodvéleményt mondani…Szerintem el kellene vinni a cicát egy vérvételre (bocsánat, ha már volt), majd annak eredménye alapján kezelni az állatot. Ha szükséges, akkor infúziós terápia lehetőleg napi 2x vénásan, vesediétás állatorvosi gyógytáp (van Renal liqiuid is), mellette Pronefra, esetleg kálium pótlás ha szükséges. A szájüregi fájdalom csillapítása is fontos lehet vese működését legkevésbé terhelő gyógyszerekkel (pl.: Onsior, Bupaque). Étvágygerjesző továbbra is fontos, esteleg hányáscsillapító, mert a vesebetegek étvágytalanságát gyakran hányinger okozza.

Vissza a kérdésekhez