Search
Generic filters
Exact matches only

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt dr. Úr/Hölgy!
Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy 4 hete vásárolt Királyteknősöm tegnap délután óta „tátog”, illetve öklendező mozdulatokat tesz. Mitől lehet, illetve mi a teendő ilyen esetben, hiszen láthatóan „baja” van.
Környezet:
A vize 25, a levegő hőmérséklete 19,5-20 fokos. Az akváriumban vízmelegítő és melegítő lámpa egyaránt megtalálható. Illetve dekorációs elemek: napozófelület, műnövény, „romok” és az aljzat üveggolyókból áll.
Etetni a PANZI féle teknőstáppal szoktam, mellyel eddig semmi gondom nem volt, ette rendesen.
Aludni a vízmelegítőnél közvetlenül szokott, azonban a víz felszínén, azon a tájékon „hab”-ot szokott hagyni a teknősöm, amit eddig a vízkezelő sajátosságának hittem, összefüggésben állhat ezzel vagy az esetleges „betegségével” – amennyiben a tátogó-öklendező mozdulat betegségre utal?

Köszönöm válaszát:
Anikó

2015.04.10

Állatorvos

Első gondolatom az, hogy elakadt valami a nyelőcsövében. A teendő az, hogy sürgősen elviszi állatorvoshoz. Ajánlanék egy nagyon jó szakembert, Dr. Sátorhelyi Tamást, akinek nagy tapasztalata van a teknősök gyógykezelésében. A teknős táplálására nem alkalmasak a szárított tápok, ha kizárólag ezeket kapja hosszútávon, akkor hiánybetegségek alakulhatnak ki. Az állatnak a legjobb, ha egészben kap apró csalihalakat, vízicsigákat. A vízbe tegyen vízinövényeket, például hínárt, amiből az állat fogyaszthat, ha arra van szüksége.

Vissza a kérdésekhez