Új vagy még itt? Regisztrálj hírlevelünkre és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Dr. Úr/Nő!
Én magam két kutya gazdája vagyok. A probléma még nem érint, de a téli időszakban mit javasol kint tartott kutyáimnak? Most kaptak új házat, bár ez nem szigetelt, szalma és a széna úgy tudom nem javasolt, a párnát takarót kitépkedik.
Egyikükről tudjuk, hogy szobatiszta és a házban elég nyugodt, de a másik elég izgága és nem is igazán kívánkozott a lakásba, habár ez lehetett attól is, hogy félt mert még nem volt bent. Mit tegyek, mert rossz nézni, hogy amikor kijönnek a helyükről dideregnek (főleg a lány). Fajtájuk: pitbull, német-juhász keverék.

2011.08.11

Állatorvos
Ha az a célja, hogy a kutyákat a lakásba szoktassa, akkor azt nagyon könnyen, fokozatosan megteheti. A kutyák nagyon szeretnek a gazdájuk közelében lenni, ez pedig a lakásban adott. Első időben csak felügyelet mellett legyenek a házban, mert a pánikba esett kutya komoly károkat okozhat a berendezésben. Ha mégis inkább a kertben szeretné tartani az állatokat, akkor helyezze a kutyaházakat esetleg egy szélvédett helyre. Legjobb, ha egy nem fűtött, de mégis zárt helyiség (pl.:garázs, fatároló), amelynek ki lehet vágni az ajtaján egy akkora rést, amin a kutyák éppen beférnek. Tanácsos a kutyaházat szigetelni. Sokat számít az is, ha nem közvetlenül a talajra teszik, a házakat, hanem alulról is szigetelik. Sokszor beválik a dupla kutyaház, mert az állatok tudják egymást melegíteni. A durva szalma, széna valóban nem ajánlott, mert megsértheti a kutyák bőrét. Meg lehetne próbálni a kutyaház belsejébe olyan szivacs matracot tenni, ami pont kitölti a belső terét, ezért nem tudják kihúzni. A szivacsot célszerű valami nagyon erős textíliával bevonni, hogy lehetőleg ne rágják szét. Ha a kutyák a rongyokat, párnákat szétrágják és nem csak kihúzzák a házból, akkor a szivacs használata is megfontolandó, mert a lenyelt darabok komoly problémát okozhatnak.
Vissza a kérdésekhez