Search
Generic filters
Exact matches only

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Hölgyem/Uram!

A véleményét szeretném kérni abban, hogy a Giardia nevű betegségből hogyan lehet egy 16 hetes kutyát végleg kigyógyítani. Esetleg nagyobb korában magától tünetmentes lesz? 10 hetes korában került hozzánk, már betegen. A bélsárvizsgálat kimutatta a Giardia jelenlétét. 13 napig kezelték Ferdocat-tal. Az eredmény semmi javulás. Aztán 4 napig kapott Drontal plust és mellé még 8 napig Klion-t. Kb. 3 napig nem volt véres, nyálkás a széklet, de utánna folyamatosan visszaromlott. Egy hét elteltével ugyan ott vagyunk, ahonnan kezdtük. Meg lehet ettől a betegségtől szabadulni? Folyamatosan fürdetem a kutyát, és a játékait, táljait is tisztítom. Már kezdek kétségbe esni, hogy sosem fog meggyógyulni? Válaszát előre is köszönöm!

2018.06.13

Állatorvos

Sajnos ez egy olyan betegség, amitől azért nehéz megszabadulni, mert nagyon könnyen újrafertőződik az állat a környezetből. Azt kellene felderíteni, hogy honnan fertőződik újra (bélsárral szennyezett föld, pocsolya stb.). Segíthet ha kutya olyan helyre ürít, ahonnan könnyen teljes mértékben összeszedhető a bélsár és teljes mértékben fertőtleníthető a terület.

Vissza a kérdésekhez