Search
Generic filters
Exact matches only

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Szakértő! Hullámos fiókám kirepüléskor a röpde alján landolt,és azóta nem tud ráállni a bal lábára.Csak támasztja magát a kis szárnyával,hason csúszik,így tolja magát előre a működő lábával. Autónk nincs,tömegközlekedéssel nagyon messze van orvos,a környékbeliek nem vállalják. Mit lehet tenni? Nagyon sajnálom őt!! köszönöm válaszát! Ágnes

2014.06.25

Állatorvos

Valószínűleg eltörött a madárka lába.Tegye a madarat kicsi kalitkába. Tegyen a kalitka aljába egy kis fészekanyagot is, hogy ha a madár szeretne kényelmesen elhelyezkedni, akkor legyen rá lehetősége. Tegyen a talaj közelébe ülőrudat, mert lehet, hogy 1 lábon is szívesebben ücsörög egy rúdon. A táplálékot és a vizet tegye elérhető közelségbe és gondoskodjon ásványi anyagokról (akár sütőben megsütött, majd porrá tört tojáshéj is megteszi). A csontok mindenképpen összeforrnak, de ha jelentős elmozdulás történt, akkor a láb deformált lehet, lehet, hogy soha nem fogja tudni megfelelően használni. Meg lehet próbálni egy kis gyufaszál segítségével sínbe rakni a lábat, de lehet, hogy le fogja rágcsálni magának. Szerintem kérje meg az egyik helyi orvost, hogy segítsen, mert mégiscsak nagyobb tapasztalata van kötések felhelyezésében, mint Önnek.

Vissza a kérdésekhez