Új vagy még itt? Regisztrálj hírlevelünkre és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt szakértő,
Kutyám folyamatosan a szőnyegre pisilne amikor az lent van a járólapon. Ha nincs lent a szőnyeg akkor pedig csak a kityapelenkán végzi a dolgát.
Mivel nem megoldás, hogy nincs lent szőnyeg, így érdeklődni szeretnék azon sprayk íránt, melyek leszoktatják a kutyát a szőnyegre pisiléstől.
Köszönettel,
Csadam

2013.12.23

Állatorvos
Amíg a szőnyegen érzi a kutya a vizelete szagát, addig oda fog pisilni. Meg lehet próbálni a leszoktató sprayt, de ezek nem mindig hatékonyak. Szerintem most legalább egy hónapig bírják ki, hogy nincsen szőnyeg (ezalatt rögzül a kutyapelenka használata). Ahányszor csak látják, hogy a pelenkára pisil, mindig nagyon dicsérjék meg, akár jutalomfalattal is (megerősítés). Alaposan tisztítsák ki a szőnyeget, majd olyankor tegyék vissza, amikor figyelni tudnak a kutyára, hogy megelőzzék a balesetet. Ha látják, hogy a szőnyegre készül pisilni, akkor határozottan tiltsák, kapják fel (ha kicsi kutya...) és tegyék a pelenkára. Ha ott pisil, akkor alapos dicséret. Sajnos ez időigényes megoldás, de szerintem hatékonyabb, mint a spray. Fontos, hogy az utólagos büntetés teljesen hatástalan, csak az működik, ha rajtakapják a kutyát a nem kívánt viselkedésen.
Vissza a kérdésekhez