Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Szakértő!

Van egy nyulam, akit meg szeretnék tanítani, hogy hallgasson a nevére – lehetséges ez? Ha igen, hogyan fogjak hozzá? Sokat nyalogatja a kezem, ez miért van? Rossz szokás, vagy csak azt szeretné, hogy kézből etessem, ahogy már tettem? Ezt hagyjam neki?

Előre is köszönöm válaszát!

2011.01.03

Állatorvos

Kedves Kérdező!

1. Igen, meg lehet tanítani a nyulat is, hogy hallgasson a nevére! A módszer többféle lehet: vagy minden etetéskor mondjuk a nevét, mielőtt enni kap, így összekapcsolja a szót a jó dologgal. Utána ha hívjuk, jönni fog, mert azt gondolja, enni kap. Ebben nem is csalódhat, ha odajön mindig jutalmazni kell! Másik módszer a klikker tréning. Ehhez az alapokat érdemes szakoldalakról vagy szakkönyvből elsajátítani. A módszer elsősorban kutyák idomítására szolgál, de nyugodtan lehet alkalmazni nyúlra is.
2. A kéznyalogatás sok kölyöknyúlnál szokás. Egyrészt a szimpátiáját fejezi ki, másrészt a kisnyulak sok ismeretet szereznek a nyelvükkel. Harmadik ok: reflexesen is nyalakodnak bizonyos érintésekre. Például, ha bizonyos helyeken simogatjuk, ha van előttük valami, ha nem, nyalogatni kezdenek. És persze nyugodtan lehet hagyni ezt nekik.

Vissza a kérdésekhez