Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

TiszteltDoktor úr!A két éves 10 hónapos németjuhász szuka kutyámról szeretnék érdeklődni akit okt 18 án ivartalanítottak!Nov 16 án vettük észre hogy fájdalma van a hátsó részénél mikor jön le az ágyról nyüszített!Elvittük az orvoshoz láza 39.9 volt kapott imizol és rheumocam injekciót mert babéziára gyanakodtak .Másnap ugyanezeket kapta de vizelete negatív volt hője 40 fok.Majd rá két nappal már egy kicsit jobban volt nem nyüszített ekkor vettek vért de továbbra is adom neki a rheumocal 2.5 gyógyszert.Megjöttek az eredmények amit átküldök hője továbbra is 39.9 amire azt mondták hogy az izgalom miatt van további teendő nincs.A kutya jobban van étvágya végig volt már játszadozik is de ez az eredmény egy kicsit aggaszt hogy miért ilyen magasak!Végül is nem derült ki mi a baj de lyme korra negatív a lelet!Doktor úr szerint milyen a vérkép és mire utalnak az eltérések!Összefügghet e a műtéttel ezek az eredmények.Köszónöm válaszát!HCT61.8 MCV76.4 MCH 26.9 MCHC 352 RDW 12.8PLT114 MPV 9.4 PDW 16.3 PCT 0.107 WBC 23.5 LYMPHOCYTA 13.4 MONOCYTA 0.9 GRAN 9.2 LYMPHOCYTA% 56.9 MONOCYTA %4.1 GRANULOCYTA % 39 RBC 8.10 HGB 218

2018.11.25

Állatorvos

Jó lenne látni a normál értékeket is, mert ez laboronként változó. Ha gyulladás van a kutya szervezetében és még mellette gyógyszereket is kap, azok befolyásolják a vérképet. Ha a kutya gyógyult, tünetmentes, akkor érdemes megismételni a vérvételt, ha a kezelő állatorvos is úgy gondolja. Ha a kutya állapota nem rendeződik, vagy ismét erős fájdalom jelentkezik, akkor mindenképpen el kell menni egy ortopédiai vizsgálatra.

Vissza a kérdésekhez