Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Tuti tippek télikabát választásához

2017. november 28.

Tuti tippek télikabát választásához

A leghidegebb napokon bizony bundás barátaink is kellemetlenül érezhetik magukat a szabadban. Kimenni viszont muszáj néha, ezért ilyenkor jól jön egy meleg pulóver vagy kabát az ebre is. Érdemes tudni, hogy nem minden kutyának van szüksége plusz ruhára, tehát ne akarjuk mindenáron beöltöztetni kedvencünket. Összegyűjtöttünk néhány tippet, amik segítenek a választásban.

Első sorban azokra a négylábúakra ajánlott kutyakabátot adni, amelyeknek rövid a szőre, vékony a testalkata vagy kicsi a termete. Ide tartozik például az agár, az uszkár, a csivava, a yorki, és minden más hozzájuk hasonló fajta is. Továbbá kutyusunknak akkor is szüksége lehet a meleg öltözetre, ha épp beteg, vagyis legyengült az immunrendszere. Idős állatok is fázósabbak lehetnek.

A bernáthegyi, a berni pásztor vagy a husky, illetve a többi nagytestű és vastag bundájú eb viszont egyáltalán nem érezné jól magát pulóverben, tehát őket ne öltöztessük.

  1. Méret

Az egyik legfontosabb szempont ruhavásárláskor a méret. A legjobb, ha magunkkal visszük négylábúnkat az áruházba, és úgy választjuk ki a megfelelő kabátot. Ha erre nincs lehetőségünk, akkor vegyünk méretet az állatról. Figyeljünk arra, hogy ne legyen a felső túl nagy és túl szűk sem, mert mindkettő kényelmetlen viseletet eredményez. Tehát meg kell mérnünk a törzs átmérőjét, a hát hosszát, valamint a nyak és a lábak körüli körméretet.

  1. Zavartalan mozgás

Ellenőrizzük a hézagot a nyaknál és a lábaknál, hogy könnyedén tud-e benne mozogni kutyusunk. Figyeljük meg, hogy úgy sétál-e kedvencünk, mint bármikor máskor, vagy észlelünk valamilyen furcsaságot.

  1. Anyagminőség

A legmelegebb télikabátok gyapjúból készülnek, de ez nem feltétlen felel meg a mi kedvencünknek is, ugyanis viszkethet tőle az állat bőre. Célszerű inkább gyapjút és pamutot egyaránt tartalmazó ruhadarabok közül válogatni.

  1. A szabás

Azoknak a kutyusoknak, akik még sosem voltak felöltöztetve vagy kifejezetten ellenzik a téli kiegészítőket, különösen fontos, hogy olyan szabású kabátot válasszunk, amelyet könnyen rájuk tudunk adni. Zavaró lehet például, ha be, majd ki kell lépni a ruhából, valamint, ha bele kell dugni a pulóverbe a fejet. Fontos szempont az is, hogy lehetőség szerint a ruha minél jobban védje a kutya hasát, hiszen onnan fáznak fel legkönnyebben.

  1. Rögzítés

Figyeljünk arra is, hogy milyen módon tudjuk rögzíteni a kabátot az eben. Cipzáras, kapcsos vagy tépőzáras? Érdemes kitapasztani, hogy melyiket tudjuk a leggyorsabban és legbiztonságosabban használni. A gombos változat az apró, lenyelhető részecskék miatt semmiképp sem javasolt.

  1. Moshatóság

Ellenőrizzük, hogy a kiválasztott ruhadarab mosható-e, (és azt sem árt tudni, hogy hány fokon) ugyanis valószínűleg gyakori tisztításra lesz szükség. A téli napokon bizony nagyon hamar összekoszolódhat a kutyakabát.
Forrás: animeddirect.co.uk, petslady.com